Uniquepod

Naar beneden scrollen, pagina moet even laden...........................
Uniquepod

W2
Nadat ik een periode als industrieel ontwerper in mijn garage had gewerkt, met weinig daglicht en frisse lucht, dit gecombineerd met de zoektocht naar een geschikte flexibele werkplek, heb ik besloten om mijn passie voor de zogeheten Tiny houses en creatieve bouwkundige oplossingen te vertalen in een eigen flexibele werkplek; de Uniquepod.

“De Uniquepod is een op zichzelf functionerende buitenruimte die gebruikt kan worden voor diverse doeleinden.  Zo is de Uniquepod uitstekend geschikt voor het verrichten van kantoorwerkzaamheden, hobby’s of zelfs als overnachtingruimte.” (Niek Antonides, industrieel ontwerper)

Voor mij was het belangrijk dat de ruimte zeer goed geïsoleerd is zodat er met weinig energie verwarmd of gekoeld kan worden. Verder hadden ´daglicht´ en ´frisse lucht´ een hoge prioriteit. Het is al lang bekend dat daglicht en zuurstof niets dan goed doet voor de werkende mens.  Na maanden van ontwerpen en testen is de Uniquepod tot stand gekomen. Zelf werk ik in de eerste prototype en ik kan vertellen dat ik nog niet eerder op zo’n geweldige locatie ( in mijn eigen achtertuin) zo heerlijk heb kunnen werken. De Uniquepod is klein van formaat, maar groots om in te werken! De enorme hoeveelheid daglicht geven de ruimte een heerlijk buiten gevoel. En toch is het en in de winter en in de warme zomer heerlijk vertoeven in deze Uniquepod. Eindelijk weer een plek waar ik de hele dag kan werken.

W1W3

 

 

 

 

 

 

 

 

——————————————————————————————————————————————————————————————–

Voordelen Uniquepod
 • Binnen 1 dag opgebouwd op elke gewenste locatie, de Uniquepod is zo ontworpen dat hij op elke locatie eenvoudig binnen 1 dag geplaatst kan worden. De plaatsing van de Uniquepod is inbegrepen. 
 • Geen fundering nodig, doordat we het gewicht van de Uniquepod laag hebben weten te houden is er geen zware fundering nodig en kan de Uniquepod overal goed geplaatst worden. Enige voorwaarden is dat de ondergrond vlak, stabiel en droog is.
 • Kant en klaar afgeleverd, plug & play!, je verbind de Uniquepod met de bijgeleverde kabel aan een stroompunt en je kunt direct aan de slag.
 • Demontabel en dus gemakkelijk verplaatsbaar, de Uniquepod is volledig demontabel, waardoor de Uniquepod na verloop van tijd ook een andere locatie of functie kan krijgen.
 • Veel daglicht, de Uniquepod is voorzien van een hoge kwaliteit kunststof kozijn met HR++ veiligheidsglas en voorzien van goed hang en sluitwerk. Door dit grote kozijn komt er zeer veel daglicht in de ruimte.
 • Zeer goede isolatie, doordat de Uniquepod volledig hoogwaardig is geïsoleerd is het zowel in de winter als in de zomer goed vertoeven in de Uniquepod.
 • Goede ventilatie mogelijkheden, de Uniquepod is standaard voorzien van een ventilatie rooster en een draaikiep raam voor voldoende ventilatie en frissen lucht.
 • Compleet met elektra voorziening en LED plafond verlichting, binnen in de Uniquepod zit alles om direct aan de slag te kunnen. Stroompunten en verlichting worden standaard meegeleverd.
 • Creatieve werkplek, de binnenkant is afgewerkt met een decoratieve houten plaat bestaand uit samengeperste houtvezels. Afgewerkt met een white wash coating. De Uniquepod is zo ontworpen dat de basis voldoende is om al je werkzaamheden of hobby’s uit te kunnen voeren. Maar er is ook gedacht aan de creatieveling die de Uniquepod volledig naar zijn hand wil zetten. Daarom kan er met deze basis goed gespeeld worden. Wil je een leuk behangetje of verfje op de muur dan kan dat eenvoudig over de bestaande basis. Iedereen kan naar eigen wens wel of niet een vloertje of wandbekleding toevoegen.
 • Unieke werkplek, het plaatsen van de Uniquepod is gemakkelijk op elke locatie uit te voeren. Hoe je de Uniquepod wilt plaatsen is volledig aan jou. Wil je ’s ochtends de zon op zien komen of heb je liever een middag zonnetje door het raam? Jij maakt de keuze. Of misschien wil je wel helemaal geen zon in de Uniquepod, dan plaats je de glaspui naar het noorden of je voegt eenvoudig zonwering toe.
 • Onderhoudsvriendelijk, de Uniquepod is gemaakt van uitsluitend onderhoudsvrije materialen. Zo is er gekozen voor een kunststof kozijn en hoogwaardige metalen gevelbekleding.

——————————————————————————————————————————————————————————————–

Opbouw principe Uniquepod

W7

——————————————————————————————————————————————————————————————–

Specificaties Uniquepod

Afmetingen:

Buiten afmetingen: L x B x H: 280cm x 244cm x 246cm

Binnen afmetingen: L x B x H: 220cm x 212cm x 212cm

Binnenbekleding:

Decoratieve houten plaat gemaakt van samengeperste houtvezels, afgewerkt met een whitewash coating

Buitenbekleding:

Metalen golfplaat voorzien van een uitstekende coating welke bestaat uit een zinklaag en een goede UV bestendige mat polyester kleurcoating met een laagdikte van 35 µm. De coating is glad, mat en goed krasvast.

Aan de voor- en achterzijde worden metalen zinkplaten toegepast. Deze geven de Uniquepod een robuuste uitstraling en verkleuren in verloop van de tijd in een natuurlijke look.

Isolatie:

De Uniquepod is rondom geïsoleerd met een 80mm pir isolatie ( Rd-waarde 3.55 ). Dit is vergelijkbaar met een moderne woning. Dit zorgt voor een zeer goede geïsoleerde ruimte. Dit is niet alleen in de winter plezierig, maar ook in de zomer houdt u het hiermee comfortabel koel.

Constructie:

De Uniquepod wordt opgebouwd uit meerdere elementen. Deze elementen zijn gemaakt van houten ribben. Deze ribben zijn dun maar zeer sterk en worden digitaal ontworpen en vervaardigd. Hierdoor passen de elementen als een puzzel in elkaar. Tussen deze dunne ribben zit isolatie materiaal. Deze constructie zorgt voor een hoge percentage aan isolatie in de wand. Aan de binnenzijde wordt dit geheel afgedekt door een houtvezelplaat. Het geheel is aan de warmtezijde volledig damp dicht en aan de koude zijde wordt er gebruik gemaakt van natuurlijk ventilatie. Hierdoor ontstaat een kwalitatieve en duurzame constructie.

Modulaire Unit:

De Uniquepod wordt opgebouwd uit 2 x 1/2 POD elementen. Samen creëren zij een complete Uniquepod. Met de afmetingen welke genoemd worden onder de kop afmetingen.  De Uniquepod kan echter ook geleverd worden in een 1 ½ variant. Er word dan een extra ½ pod toegevoegd. Hiermee kunt u extra ruimte creëren. De glazen voorpui kan indien gewenst ook als achterzijde worden toegepast waarmee je na uitbereiding nog meer daglicht creëert.

Fundering:

Doordat we het gewicht van de Uniquepod relatief laag hebben weten te houden is er geen zware fundering nodig en kan de Uniquepod overal goed geplaatst worden zonder dat hier zware ingrepen nodig zijn. Alles wat nodig is, is een stabiele en droge ondergrond en 2 funderingsbalken die op 6 betontegels uitgelijnd worden. Hier komt vervolgens de Uniquepod op te staan. Alles wat er aan materiaal nodig is om de Uniquepod te plaatsen wordt standaard meegeleverd bij de Uniquepod.

Kozijn:

Er wordt gebruik gemaakt van een hoogwaardig Kommerling kunststof kozijn (met aan de buitenzijde een antraciet kleurige houtnerf. Aan de binnenzijde is het kozijn wit. Het kozijn is voorzien van HR ++ glas. Het kozijn heeft een draai kiep raam en een ruime toegangsdeur welke voorzien is van veiligheidsglas.

Ventilatie:

In de Uniquepod zit standaard aan de achterzijde een ventilatie opening welke vervolgens gemakkelijk geregeld kan worden met het daar tegenover aanwezige draai kiep raam. Deze combinatie zorgt voor een goede ventilatie mogelijkheid.

Stroompunten en verlichting:

De Uniquepod is standaard voorzien van 3 elektra stroompunten + verlichtingsschakelaar. De verlichting bestaat uit 1 LED plafondlamp. Deze geeft ruim voldoende licht om de gehele Uniquepod goed te verlichten. De Uniquepod zal worden aangesloten op een nabij gelegen stroompunt doormiddel van de meegeleverde kabel.

Verwarmen en koelen van de Uniquepod:

De Uniquepod is goed geïsoleerd waardoor het weinig energie kost om de ruimte te verwarmen of te koelen. Het verwarmen kan eenvoudig door een kleine elektrische kachel en het koelen zou kunnen worden gerealiseerd door een ventilator of een kamper/caravan airco installatie. Deze voorzieningen zitten niet standaard bij de Uniquepod inbegrepen.

Aankleding naar eigen inzicht.

De Uniquepod is zo ontworpen dat de basis voldoende is om al je werkzaamheden of hobby’s uit te kunnen voeren. Zo zijn de wanden en de vloer standaard afgewerkt met een white wash coating. Maar er is ook gedacht aan de creatieveling die de Uniquepod volledig naar zijn hand wil zetten. Daarom kan er met deze basis goed gespeeld worden. Wil je een leuk behangetje of verfje op de muur dan kan dat eenvoudig over de bestaande basis. Iedereen kan naar eigen wens wel of niet een vloertje of wandbekleding toevoegen.

Garantie:

De Uniquepod wordt opgebouwd uit duurzame en hoge kwaliteit materialen. Daarom krijgt u op elke, door ons geleverde Uniquepod, 3 jaar garantie.

 Levertijd:

De Uniquepod is een nieuwe product met een slimme constructie en opbouw methode. Daardoor kunnen wij toewerken naar een zeer snelle levering van dit product. Wij hanteren een levertijd van 6-8 week. Om zo te garanderen dat we iedereen een goede Uniquepod kunnen leveren. Neem voor actuele levertijden contact op met ProductUniek.

——————————————————————————————————————————————————————————————–

Basis Uniquepod

W6

 

——————————————————————————————————————————————————————————————–

Prijs van de Uniquepod

De Uniquepod is te verkrijgen in een 1 pod en een 1.5 pod variant.

Voor prijzen kunt u contact opnemen met info@productuniek.nl of bellen met 06-41643408

 

 

——————————————————————————————————————————————————————————————–

Voorbeeld, aangeklede Uniquepod

W5

 

!!!De website is momenteel nog in de maak. Wilt u meer informatie over de Uniquepod neem dan contact op met ProductUniek Of hou de website in de gaten!!!